Održana predstava ispred dvorca Kralja Nikole

1

U okviru projekta “Program pomoći za integraciju i povratak RAE i drugih I/RL koji žive u naselju Konik“, pored mnogobrojnih aktivnosti sa romskom populacijom iz izbjegličkog naselja Konik, Juventas je u saradnji sa NVO ATAK  realizovao teatarske radionice.

Kao rezultat pomenutih radionica 06. Juna 2104.godine održana je predstava ,, Legenda o Bibiji“ . Predstava je održana ispred Dvorca Kralja Nikole. Predstava je bila dio aktivnosti  obilježavanja završnice pomenutog projekta i ispraćena je sa velikim brojem gledalaca. Djeca, učesnici predstave, su pokazali svoje glumačke, plesne i muzičke uloge koje su uvježbavali u  toku proba.

Ono što je jako bitno pomenuti jeste da su djeca nakon realizacije predstave bila jako srećna i zadovoljna, sa željom za ponovnim organizovanjem slične aktivnosti. Takođe, pozitivni komentari gledalaca su pokazali da su i oni zadovoljni predstavljenim sadržajem i što je jako bitno prihvataju različitosti i cijene talente koje djeca romske populacije imaju.

 

Teatarske radionice

romnaslovna

U okviru projekta „Program pomoći za integraciju i povratak RAE i drugih I /RL  koji žive u kampu Konik“, pored mnogobrojnih aktivnosti sa romskom populacijom iz izbjegličkog naselja Konik, Juventas u saradnji sa NVO ATAK realizuje i teatarske radionice.

Projektni tim je realizovao 20 teatarskih radionica tj. glumačkih proba, u periodu od 30. aprila do 06. juna 2014. godine, u prostorijama PR centra u trajanju od oko 2 sata. Učesnici radionica su djeca romske populacije uzrasta od 10-16 godina, kao i dva romska asistenta koji učestvuju u svim aktivnostima koje sprovodi NVO Juventas.  Radionice imaju za cilj pripremanje predstave sa romskom djecom, tokom kojih će uvježbati glumačke, muzičke i plesne uloge, kojim bi se predstavili na završnoj konferenciji navedenog projekta, koja će se održati 06. juna 2014. godine ispred Dvorca Kralja Nikole.

Djeca, učesnici radionica, su jako srećna što su dobila priliku da se predstave na ovako kreativan način i sa veliki nestrpljenjem pripremaju i iščekuju dan kada će se predstaviti podgoričkoj publici.