naslovna

U sklopu produženog projekta „Srednjoškolski stav“ koji realizuje Unija srednjoškolaca u saradnji sa NVO Juventas, a uz finansijsku podršku fondacije SHL (Schüler Helfen Leben) iz Berlina, održana je Prva Generalna Skupština Unije srednjoškolaca Crne Gore, od 23. do 25. oktobra 2015. godine u hotelu Iberostar Bellevue, u Bečićima.

UnijaSrednjoshkolacaCG

Prva Generalna skupština Unije srednjoškolaca Crne Gore će se održati od 23. do 25. oktobra 2015. godine u hotelu Iberostar Bellevue, u Bečićima.

Na Generalnoj skupštini Unije srednjoškolaca prisustvovaće preko 50 delegata - predstavnika učeničkih parlamenata 45 srednjih škola iz Crne Gore.

Prvu Generalnu skupštinu Unije srednjoškolaca Crne Gore otvoriće Milić Dujović, predsjednik Skupštine UNSCG, a učesnicima će se obratiti: Veljko Tomić, v.d. generalnog direktora Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih, Ministarstvo prosvjete; Ivana Vujović, izvršna direktorica „NVO Juventas“; Jovan Bojović, predsjednik Upravnog odbora UNSCG.

U uvodnim izlaganjima učešće će imati predstavnici institucija koje se bave obrazovnom politikom - Radovan Popović, v.d. direktora Zavoda za školstvo; Dragana Dmitrović, direktorica Ispitnog centra; Jelena Miljanić, Koordinatorka programa UN za osnaživanje mladih. Primjere dobre prakse predstaviće nam učenici iz Unije srednjoškolaca Srbije i Asocijacija srednjoškolaca Bosne i Hercegovine.

Na Prvoj Generalnoj skupštini će se govoriti i o „Danu čojstva” kao jednoj od najvećih volonterskih akcija koja će se realizovati u aprilu mjesecu 2016. godine, gdje se planira angažovanje oko 2000 srednjoškolaca. Još jedna od aktuelnih tema biće i organizacija „Dan srednjoškolaca” (17. novembar), ali i osnivanje i osnaživanje učeničkih parlamenata u Crnoj Gori.

Prva Generalna skupština Unije srednjoškolaca Crne Gore se organizuje u sklopu projekta „Srednjoškolski stav” koji realizuje Unija srednjoškolaca u saradnji sa NVO Juventas a uz finansijsku podršku fondacije SHL (Schüler Helfen Leben) iz Berlina.

Potkategorije