KONJIČKI KLUB ‚‚Montenegro"

U Sportskom konjičkom klubu ‚‚Montenegro" nedavno je otvorena prva škola jahanja u Crnoj Gori. Jahanje je jedna od najstarijih vještina i jedan od najstarijih olimpijskih sportova! Pozivamo te da posjetiš terene Kluba gdje možeš naučiti da jašeš i gdje ćeš upoznati ljepote konjičkog sporta. Šta ti oni nude:

• Škola jahanja - za 30 časova obuke, po veoma popularnim cijenama, naučićeš osnovne vještine jahanja. Uz instruktore, u izuzetno atraktivnom ambijentu koji se nalazi svega nekoliko kilometara od centra grada, steći ćeš osnovne pojmove o njezi, opremi i korišćenju jahaćih konja. Uživaćeš!

• Sportsko jahanjeAko bi volio/voljela da se baviš jednim izuzetno atraktivnim sportom koji je član porodice olimpijskih sportova možeš izabrati sportsku jahačku disciplinu koja te privlači: preponsko jahanje, dresuru, voltižovanje ili nešto drugo... Što da ne! Pokušaj!

•  Postanite član Kluba - Ukoliko uživate u jahanju i predstavlja vam zadovoljstvo da redovno dolazite u Konjički klub, da pomažete da se on razvija a time i razvoj jednog privlačnog sporta u Crnoj Gori od samih početaka učlanite se.

Sportski konjički klub ‚‚Montenegro” se nalazi u Vranićima, u Podgorici. Najlakše ga je naći ako krenete Dalmatinskom ulicom do ukrštanja sa ulicom Boška Buha, potom desno, kružnim putem koji vodi do starog puta za Danilovgrad.

Tel: 067 505 198

Web: www.kutak.cg.yu/konjicki_klub/

 

TENIS

Tenis je počeo je da se igra u Engleskoj u 19. vijeku. Italijani i Englezi su upoznali ovu igru, a u 13-om vijeku igra je dobila za vrlo kratko vrijeme veliki broj simpatizera i poklonika. Od tada tenis se razvija i u drugim evropskim zemljama. Danas važi za jedan od nazanimljivijih i najatraktivnijih sportova, koji je svojom ljepotom zaslužio epitet „bijelog“ sporta. Kod nas se tenisom možeš baviti u:

 

Teniski klub As
Adresa:Donji Kokoti 1

Tel: +382(20)891002
Tel: +382(67)395158

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

web: http://www.tcas.me


Teniska škola ‚‚ klub Nec"

Teniski klub ‚‚Nec" se nalazi nedaleko od strogog centra grada, u neposrednoj blizini hotela Podgorica, u parku Sportskog centra Morača. Klub je formiran prije sedam godina i jedan je od nosilaca razvoja tenisa u Crnoj Gori. U ponudi kluba su: iznajmljivanje terena, teniska škola za sve uzraste, pojedinačni rad sa trenerom, iznajmljivanje reketa, digitalno spanovanje reketa, prodaja teniske opreme, prodaja reketa...


Adresa:Ivana Milutinovića bb, SC Morača Tel: +382(20)629575
Tel: +382(20)244444
Faks: +382(20)629575

Web: www.tknec.com

 

STRELJAŠTVO

Streličarski klub  ‚‚Podgorica"

Streličarski klub ‚‚Podgorica" ce u januaru i februaru mjesecu vršiti obuku i upis novih zainteresovanih članova. Ciljana grupa su srednjoškolci, studenti, idr. Poželjni uzrast od 16god do 35god.

Tel: 067 506 748

Web: http://skpodgorica.blogspot.com/

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

SD Poštar-R.Burića bb Podgorica 067 252 388 Raspopović Milutin

SD M.Musa Burzan- R.Burića bb Podgorica 069 582 316 Vukčević Zoran

SK Double Eagle- Malo Brdo bb Podgorica Radunović Vladimir

SK Strelac- R.Burića bb Podgorica 067 810 188 Šaranović Nikola

SD 13.Maj- R.Burića bb Podgorica 067 284 709 Vratnica Dušan

SD Centar- R.Burića bb Podgorica 081 647 514 Radusinović Miodrag

 

STONI TENIS

Ovo je sport koji se karakteriše dinamikom, vrlo je rasprostranjen. Kuriozitet vezan za ovaj sport jeste, da je to jedan od najnenasilnijih sportova koji pruža mogućnost pravilnog ventiliranje nakupljene, najčešće negativne, energije. Zato, ako si pod pritiskom od obaveza, škole, ocjenjivanja, a želiš negdje da se isprazniš, slobodno kontaktiraj neki od klubova:

STK ‚‚SPIN"

Osobe koje žele da igraju stoni tenis mogu doći od 19:00 od 24:00.

Adresa: Ivana Vujoševića bb MJESTO: S.C. Morača
Telefon: 00382 68 017 468 E-mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

STK  ‚‚BUDUĆNOST”

Za osobe koje žele da se rekreiraju igranje je besplatno, s tim što moraju da ponesu svoje rekete i mogu igrati kad god ima slobodnih stolova. Jutarnji termin je od 9:30h do 11:00h, a popodnevni od 17:00h do 19:30h.

Adresa: Ivana Vujoševića bb MJESTO: S.C. Morača, zatvoreni bazen

 

ŠAHOVSKI KLUB  ‚‚BEMAX"

Članarina u klubu je besplatna, potrebna je samo dobra volja za šahom. A ovdje će ti pružiti priliku, ne samo, da otkriješ tajne šaha, da ovladaš njegovim vještinama, već i da razviješ svoju koncetraciju, usresređenost, strpljenje, logiku.

Adresa: Mihaila Lalića bb blok V

Tel: 069 013 397

 

Aeroklub  ‚‚KRILA PODGORICE"

U ovom klubu možeš se baviti jedriličarstvom, padobranstvom i modelarstvom kroz sekcije koje postoje pri klubu. Klub se bavi i organizacijom aeromitinga kao i organizacijom sportskih takmičenja u vazduhoplovnim sportovima. U klubu se realizuje: obuka padobranaca, obuka pilota jedrilice, obuka pilota aviona, izbacivanje reklamnog materijala iz aviona, vuča reklama i transparenata i panoramsko letenje. Koriste se Aerodromi: Ćemovsko polje Podgorica, Kapino Polje Nikšić. Klub postoji samo iz jednog razloga, a to je želja da se omasovi zamrli vazduhoplovni sport u Crnoj Gori. Obično je članarina u visini troškova obuke, a to je 10 do 15 eura mjesečno. Zato ako imaš avanturističkog duha, želiš da pokreneš adrenalin, da "dohvatiš nebo“ pođi do aero-kluba ‚‚Krila Podgorice“.

Adresa: Mila Radunovića S3 Podgorica

Tel: 020 208 550 i 069 918 119

Planinarski klub ‚‚GORICA"

Klub je osnovan u 19. januara 2001. godine, nakon što je grupa iskusnih planinara organizovala Osnivačku Skupštinu i oformila novo Planinarsko društvo ‚‚Gorica”. Ime je dobilo po park šumi i poznatom šetalištu u Podgorici. Društvo je već na početku okupilo oko 70 planinara koji su nastavili sa uspješnim pohodima i usponima na vrhove crnogorskih planina. Ako si ljubitelj/ka prirode, prekrasnih crnogorskih planina, želiš da istražuješ, udišeš svjež vazdih sa visina možeš postati član/ica ovog kluba. Učlanjivanje se vrši dolaskom u prostorije kluba, upisivanjem u Registar članova, dobijanjem planinarske knjižice i plaćanjem članarine za tekuću godinu. Godišnja članarina je 10€, a za studente i penzionere 5€. 

Adresa: Bracana Bracanovića 68/A, Podgorica

Tel: +382 69 606 148

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 ‚‚Skvoš"

Squash se igra preko 130 godina, dozivio je senzacionalan rast poslednjih trideset godina, i sada se ocekuje da postane jedan od najvecih i najpopularnijih sportova. Squash je najbolja antistres terapija. Squash je borba uma, snage i izdržljivosti. Igrajući squash 45 minuta izgubite 700 kalorija.

Montenegro squash centar vam nudi:  iznajmljivanje dva squash terena, korišćenje fitnes sale i vježbanje na najsavremenijim TechnoGym spravama, aerobik salu, tuševe i lokere, kupovinu ili iznajmljivanje squash opreme, usluge squash trenera i usluge kafe bara.

Radno vrijeme:Radnim danima od 08- 23h
Vikendom od 09 – 23h
Adresa: Put Radomira Ivanovića bb, Stari aerodrom, Podgorica
Tel: +382 (0)20 658 340        
Mob: +382 (0)67 616 343        
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web: www.montenegrosquash.com

 

‚‚Montenegro Phototrekking"

‚‚Montenegro phototrekking" vam nudi da uzivate u prirodnim ljepotama Crne Gore i da ih istovremeno ovjekovjecite svojim fotoaparatima. Na turama Montenegro phototrekkinga nema nepoznatih,vec samo prijatelja koje jos nijeste upoznali. Ako zelite da otkrijete neke nove predjele Crne Gore i upoznate nove ljude onda je Montenegro phototrekking pravi izbor za vas.

E-mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Web: www.montenegrophototrekking.com

 

Rafting klub ‚‚Soko"

Rafting je sport koji se sastoji u takmicenju timova u profesionalnim takmicarskim camcima sa posadama od 4 (R4) ili 6 clanova (R6), a takmici se u tri discipline: u slalomu, sprintu i spustu. Praktikuje se na rijekama 3. klase (prema medjunarodnoj klasifikaciji).Skiperi RK "SOKO" pruzaju turisticke usluge raftinga na rijeci Tari, sto predstavlja nevjerovatan dozivljaj za avanturiste i ljubitelje prirode.

Tel: 067 653822
Tel: 069 421465

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Balonarski klub ‚‚Budućnost"

Prvi klub koji se bavi balonarstvom, Balonarski sportski klub ‚‚Budućnost", osnovan je u Podgorici 107. godina kasnije, 5.avgusta 2002. godine. 

Članovi ovog kluba su 2003. godine nabavili prvi toplovazdušni balon. Od osnivanja do danas članovi kluba uspješno su letjeli iznad Podgorice, Nikšića, Žabljaka, Berana, Tivta, Budve, Ulcinja, Bara, Cetinja, Danilovgrada, Plava i Gusinja. 

Trenutno u Crnoj Gori postoji samo jedan toplovazdušni balon, vlasništvo Balonarskog kluba ‚‚Budućnost" iz Podgorice.

 

Tel: 067 254669
067 234832

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kajakaski klub ‚‚Morača"

KK klub ‚‚Morača" formiran je 2002. godine od strane Skupštine Opštine Podgorica.

Osnovna djelatnost kluba je priprema takmičara za učešće na takmičenjima kajakaša i kajakašica na brzim (divljim) i mirnim vodama.

Treninzi su svakodnevni uz povoljne vremenske prilike od aprila do oktobra poslije podne od 17.00 do 20.00 časova a po potrebi i prije podne za učenike koji nastavu pohađaju popodne. 

Mogućnost učlanjenja u klub je pojednostavljena ali je ostala obaveza saglasnosti roditelja ili staratelja za članove koji nisu punoljetni. Godišnja članarina iznosi 20 eura (za đake i studente) ili 40e (za zaposlene) a može se uplatiti u više rata.

Adresa : Plaža Galeb, objekat Labud

Tel: 069 068795, 067 626457

Fax: 020 483554

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Web: www.kkmoraca.webs.com

 

Kuglaski savez Crne Gore

Adresa: Bulevar Sv.Petra Cetinjskog 15/4, Podgorica

Tel: 067 815164

Tel: 069024858

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Planinarski klub ‚‚Komovi"

Planinarsko smučarski klub Komovi je osnovan 1978 godine. Do 1998  godine je djelovao u sklopu MUP-a, kada je preregistrovan u gradsko društvo i otvoren za građanstvo. Danas smo najbrojniji i najuspješniji planinski klub u Crnoj Gori. U klubu su zastupljene različite planinarske oblasti (alpinizam, planinski biciklizam, kanjoning, speleologija, orijentiring..) Vizija kluba je zadržati i unaprijediti poziciju lidera i inovatora među planinarskim klubovima u okruženju.

Adresa: Novaka Miloševa 10, Podgorica

Telefon: 068 687 405

Web: www.komovi.org.me

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Bokserski klub ‚‚Budućnost"

Adresa: Stanka Dragojevića bb, Podgorica

Tel: 020 664 232

 

Outdoor club ‚‚Podgorica"

Outdoor klub Podgorica je kako sami kažu ’’nevladina organizacija" koja pokušava da u jednoj sredini, u kojoj je najveća životna preokupacija kako ne ustati iz kreveta ili sa fotelje, promoviše i afirmiše bavljenje sportovima u prirodi, naročito onoj koja je, sad da li namjerno ili slučajno, postavljena poprilično vertikalno’’. Do sada su realizovali par projekata opremanja poligona za slobodno penjanje u Podgorici, kroz koja je glavni grad dobio prva regularna i bezbjedna vježbališta za trening i obuku.

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Paraglajding, letenje zmajem, splavarenje ‚‚Fram"

Off road,paraglajding, letjenje zmajem,splavarenje
Nikšić

Adresa: Ivana Milutinovića 6b

Tel: 040 200530

Mob: 069 028715

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Canoening ‚‚Montagna"

Montagna tokom cijele godine nudi aktivan program: splavarenje, kanuing, alpinizam, kanjoning kao i druge ekstremne aktivnosti.
Agencija posjeduje specijalizovanu opremu koja garantuje bezbednost za sve vrste programa. Takođe, njihova grupa skipera, vodiča, instruktora i prevodilaca vam je pri ruci sve vrijeme.

Adresa: Bulevar Vuka Mićunovića, Nikšić

Tel: 067/888-887, 069/032-701

Web: www.montagna.me

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Free klimbing klub ‚‚Javorak"

Slobodno penjanje

Adresa: Jovana Cvijića, 81400 Nikšić

Tel: 067 560170

067 518599

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Free climbing klub ‚‚Unlimited"

Nikšić
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Biciklisticki klub ‚‚Perun"

Klub je osnovan 2007. godine uz veliko zalaganje ljubitelja sporta, prvenstveno mountain bikera. "PERUN“ ima najljepše uredjene staze za Hikig & Biking. Jedna od tih je staza "Trebjesa" u samom centru grada dužine 5 km za najpopularniju disciplinu cross country,  a uz to bio odličan organizator i Kupa i Državnog prvenstva Crne Gore, pa je proglašen najboljim crnogorskim biciklističkim klubom u 2007 godini. Posjeduju i bike servis.

Adresa: Žikice Jovanovića Španca, 81400 Nikšić

Tel: 040 243786

Mob: 069 705768

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Klub ‚‚K2"

Splavarenje

Adresa:Josipa Sladea, 81400 Nikšić

Tel: 040 213431

Mob: 067 401880

E-mail: k2rafting@Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

‚‚Discovery tours"

Splavarenje, jeeping off road Podgorica.

Tel: 020 651 904, 069 310 283

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

Windsurf klub ‚‚Pelikan"

Klub se bavi jedrenjem. Zimi ne radi. Sezona jedrenja traje od 1. maja do 1. oktobra.

Adresa: Vranjina bb, pored zgrade NP Skadarsko jezero, Podgorica

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Submarine explorers club ‚‚Aquanaut Montenegro"

Organizaciju ronilačkog centra Aquanaut čine : 6 licenciranih instruktora, 8 divcona, 20 licenciranih ronilaca kao i jedan broj hidro-arheologa i biologa. Aquanaut posjeduje posebne dozvole i  odobrenja za vršenje podvodnih aktivnosti kao i medjunarodne sertifikate, licence i osiguranja

Adresa: Partizanski put bb, Podgorica

Tel: 020 264055
067 508009

Web: www.aquanaut.co.me

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.