‚‚Institut za strane jezike"

Nastavne aktivnosti Instituta odvijaju se u više pravaca, od kojih su najznačajniji osnovni studij stranih jezika, kao i postdiplomske studije - specijalistički i magistarski studij za stručno prevođenje. Pored nastave, značajne su aktivnosti Instituta na polju nauke, prevodilaštva, izdavačka djelatnost, kao i saradnja sa drugim institucijama.  Pored ovih, Institut ima I Kembridž kurseve I to:

  • FCE (First  Certificate in English) 

  • CAE (Certificate in Advanced English) 

  • CPE (Certificate of Proficiency in English)

  • BEC 1 (Businees  English)

  • BEC 2 (Businees  English)

  • BEC 3 (Businees  English)

  • PET (Preliminary English Test).

Nastava se izvodi dva puta nedeljno po dva sata u popodnevnim časovima. Kurs traje šest mjeseci.Predavači su profesori Instituta za strane jezike. Ispitivači su profesori iz Engleske. Ispit se polaže istog dana u cijelom svijetu. Polaganje ispita organizuje se junu. Ispit se prijavljuje četiri mjeseca unaprijed.

 

Adresa: Jovana Tomaševica 37

Tel: 020 245 334

E-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

‚‚Double L"-Centar za strane jezike i prevođenje

Osim engleskog jezika ‚‚Double L“ organizuje : kurseve francuskog, španskog, italijanskog, ruskog i njemačkog jezika. Pored učenja opšteg znanja jezika, raspolažu stručnim kadrom I literaturom za učenje stranih jezika za specifična zanimanja (bankarstvo, novinarstvo, ekonomija, pravo, ugostiteljstvo i hotelijerstvo i dr.).

Nastava se izvodi dva puta nedjeljno po dva časa u periodu od 08h-22h, dakle kad god ti to odgovara i to u prostorijama obje škole. Mada, postoji mogućnost da se dogovoriš sa profesorima i izvodite je u tvom random prostoru. Centar ima svoje redovno zaposlene profesore a svi su specijalizirali u inostranstvu, kao i strance koji rade po ugovoru za ovu školu. Centar, pored mnogih izuzetno uslovnih i opremljenih prostorija za rad ima I svoju biblioteku od 3000 naslova koja je polaznicima na raspolaganju potpuno besplatno kao i potrebnu literaturu. Postoje:

  • 4 mjesečni kurs (55 radnih sati) po cijeni od 200-220 eura, a plaćanje se obavlja u četiri mjesečne rate

  • 8 mjesečni kurs (110 radnih sati) po cijeni od 400-440 eura u 8 mjesečnih rata.

U cijenu je uračunato: testiranje, knjige, mape, blokovi, olovke kao i sertifikovane i međunarodno priznate diplome). Upis je od 10-20 februara i

10-15 septembra. Za osnovce, srednjoškolce i studente popust od 10%- 20%!!!

 

Adresa: PC Stadion,19. decembra 5

Zgrada Maxim,Bul. Svetog Petra Cetinjskog 106

Tel: 020 245 100, 069 319 959

Web: doublel.co.me

E-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

‚‚PhotoCG"

Foto-klub ‚‚PhotoCG" je neprofitna, nevladina organizacija koja ima za cilj okupljanje svih ljubitelja fotografske umjetnosti. Klub je osnovan 2005. Godine I od svog osnivanja Klub okuplja zaljubljenike u fotografiju koji svojim entuzijazmom, brojnim aktivnostima rade na unaprijeđenju fotografije, sticanju stručnih tehničlih saznanja I drugih vidova stvaralaštva vezanih za oblast fotografije.

Svake godine foto-klub ‚‚PhotoCG"  organizuje kurs fotografije za početnike. Kurs je baziran na analognoj fotografiji, radu sa crno-bijelim i kolor filmovima gdje polaznici imaju priliku da ručno razvijaju filmove. Časove čini kombinacija teorijskih predavanja i praktičnog rada kao i rad na terenu.

Tel: 067 645354

067 618780

Web: www.photocg.me

E-mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.