mobilisime

Sajt www.mobilisi.me dio je projekta “Evropske vrijednosti za mlade”, osmišljen i realizovan od strane NVO Juventas-a, a finansiran od strane Delegacije EU u Crnoj Gori. Iako je kompletan projekat “Evropske vrijednosti za mlade” završen u maju 2012. godine, aktivnost koja se tiče osnivanja sajta o mobilnosti, odnosno jedinstvene baze podataka za mlade u Crnoj Gori o mogućnostima za stipendiranje, i dalje traje i neprestano se uvećava.

Volonteri koji rade u redakciji sajta mobilisi.me ažuriraju nove informacije na dnevnoj bazi, trudeći se da one budu dostupne što većem broju mladih i to na jednom mjestu. Riječ je o stipendijama, konkursima, praksama, seminarima, te putovanjima povezanim sa različitim oblastima. Shodno poslednjim statistikama, raduje nas da je sajt izuzetno posjećen, što šalje poruku da je naš rad od pomoći mladim ljudima. Još više nas raduje da posjetioci sajta nisu samo crnogorska omladina, već i omladina regiona, pa i svijeta. U januaru 2013. godine sajt je posjetilo skoro hiljadu jedinstvenih posjetilaca, dok je u februaru ta brojka veća i iznosi 1207 jedinstvenih posjetilaca.

Na sajtu mladi mogu pronaći informacije o aktuelnim stipendijama, savjete za pisanje CV-a, informacije o putovanjima, pročitati o iskustvima kolega, biti u toku sa kulturnim i društvenim dešavanjima u našoj zajednici. 

mobilisime20fotka

Obavještavamo Vas da je NVO Juventas lansirao novi sajt o mobilnosti mladih www.mobilisi.me , koji predstavlja jedinstvenu bazu podataka koja nudi mladima iz Crne Gore mogućnost da studiraju ili rade u zemlje širom svijeta.

Novi sajt www.mobilisi.me predstavlja dio projekta “Evropske vrijednosti za mlade”, koji Juventas realizuje u saradnji sa Centrom za monitoring- CEMI iz Podgorice i NVO Bonum iz Pljevalja. Projekat je finansijski podržan od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a sprovodi se od januara 2011. godine u trajanju od 16 mjeseci. Ciljevi ovog projekta su povećanje doprinosa civilnog sektora koji radi sa mladim ljudima u procesu evropskih integracija Crne Gore, kao i doprinos promociji procesa evropskih integracija među mladima u Crnoj Gori. Ciljne grupe u okviru ovog projekta su mladi ljudi, srednje škole i univerziteti, roditelji, omladinske i nevladine organizacije za mlade, kao i građani Crne Gore.

Danas postoji veliki broj programa koji nude prilike za mobilnost mladih, a ovaj sajt ima za cilj da omogući mladima iz Crne Gore da na jednom mjestu pronađu sve potrebne informacije o mobilnosti. Pored velikog broja korisnih informacija koje se ažuriraju na dnevnoj bazi, sajt treba da ujedno bude i podstrek za mlade da iskoriste pravo da dio studija ili praksu ostvare na visokoškolskoj ustanovi u inostranstvu. Pored informacija o aktuelnim stipendijama i praksama, na sajtu možete pronaći informacije o ljetnjim školama, seminarima, konferencijama, kursevima stranog jezika itd. Takođe, sajt sadrži podatke o iskustvima mladih iz Crne Gore koji su imali priliku da se školuju u inostranstvu i koji su putem ovog sajta odlučili da podijele svoja iskustva sa mladima u Crnoj Gori.

Za kreiranje kvalitetnog sadržaja sajta www.mobilisi.me zaslužni su posvećeni i aktivni volonteri Juventasa, kojima se ovim putem zahvaljujemo.